Sitenin sağında bir giydirme reklam
Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 19851 kez görütülendi.
 

TKP'den Yargıtay açıklaması: 'AKP’yi mutlak otorite haline getirme çabalarına gereken yanıt verilmelidir'

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Merkezi tarafından resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama da "AKP’yi tek ve mutlak otorite haline getirme çabalarına gereken yanıt verilmelidir ve verilecektir" denildi. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili yapılan açıklama da şu görüşlere yer verildi: Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bugün akşam Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği yönündeki kararına uyulmamasına hükmetmişti. Daire, “yargısal aktivizm” yapmakla suçladığı ihlal kararı yönünde oy kullanan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daire aynı zamanda Atalay'ın milletvekilliğinin de düşürülmesi işlemlerine başlanması için kararı TBMM Başkanlığı'na göndermişti. Türkiye Komünist Partisi (TKP), konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bugün Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi arasındaki krizin, iktidar ve devlet içinde bir kez daha sertleşmekte olan iç çatışmaların yansıması olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: "Tamamı iktidar partisi tarafından şekillendirilen yüksek yargı içindeki hesaplaşmada savunulacak bir taraf olmadığı ortadadır. Bununla birlikte, kuralsızlığı kural haline getirme girişimlerine, yurttaşların en temel özgürlüklerinin keyfi biçimde ortadan kaldırılmasına ve AKP’yi tek ve mutlak otorite haline getirme çabalarına gereken yanıt verilmelidir ve verilecektir."
Ekleme Tarihi: 09.11.2023 - 23:59

TKP'den Yargıtay açıklaması: 'AKP’yi mutlak otorite haline getirme çabalarına gereken yanıt verilmelidir'

TKP, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararına ilişkin, sosyal medya platformu X üzerinden bir mesaj yayınladı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Merkezi tarafından resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama da "AKP’yi tek ve mutlak otorite haline getirme çabalarına gereken yanıt verilmelidir ve verilecektir" denildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili yapılan açıklama da şu görüşlere yer verildi:

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bugün akşam Anayasa Mahkemesi'nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “seçilme hakkı” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” haklarının ihlal edildiği yönündeki kararına uyulmamasına hükmetmişti.

Daire, “yargısal aktivizm” yapmakla suçladığı ihlal kararı yönünde oy kullanan AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daire aynı zamanda Atalay'ın milletvekilliğinin de düşürülmesi işlemlerine başlanması için kararı TBMM Başkanlığı'na göndermişti.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), konuya dair sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bugün Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi arasındaki krizin, iktidar ve devlet içinde bir kez daha sertleşmekte olan iç çatışmaların yansıması olduğuna dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Tamamı iktidar partisi tarafından şekillendirilen yüksek yargı içindeki hesaplaşmada savunulacak bir taraf olmadığı ortadadır. Bununla birlikte, kuralsızlığı kural haline getirme girişimlerine, yurttaşların en temel özgürlüklerinin keyfi biçimde ortadan kaldırılmasına ve AKP’yi tek ve mutlak otorite haline getirme çabalarına gereken yanıt verilmelidir ve verilecektir."

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.