Sitenin sağında bir giydirme reklam

Samsun'dan Ankara'ya 'Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu' Başladı

Gündem 17.05.2024 - 08:44, Güncelleme: 17.05.2024 - 12:44 49304 kez okundu.
 

Samsun'dan Ankara'ya 'Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu' Başladı

Ankuva Bisiklet Takımı sporcuları ve teknik ekibi, Tütün İskelesi'nden yola çıkarak 520 kilometrelik parkuru pedallamaya başladı.
Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'dan alınan şanlı Türk Bayrağı ve Ata toprağı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gelişinin 105. yılı anısına düzenlenen 'Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu' ile Ankara'ya ulaştırılacak. Ankuva Bisiklet Takımı sporcuları ve teknik ekibi, Tütün İskelesi'nden yola çıkarak 520 kilometrelik parkuru pedallamaya başladı. Samsun’dan teslim alınan Türk Bayrağı, 19 Mayıs’ta Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’a teslim edilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce Milli Mücadele’yi başlatmak için çıktığı Samsun’dan alınan bayrak ve toprak, 13 bisikletli tarafından kara yoluyla Ankara’ya götürülecek. Ankuva Bisiklet Takımı'nın 13 üyesi, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'den teslim aldıkları Türk Bayrağı ve toprağı, 19 Mayıs’ta Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’a teslim etmek üzere yola çıktı. Bisikletli sporcular, Atatürk'ün Milli Mücadele’yi başlatmak için adım attığı Tütün İskelesi'ni ve Samsun’un Havza ilçesinde bulunan, Milli Mücadele’nin ilk karargâhı kabul edilen Atatürk Evi’ni ziyaret ettikten sonra 520 kilometrelik yolu pedallamaya başladılar. Sporcular, Amasya, Mecitözü, Çorum ve Kırıkkale rotasını izleyerek 19 Mayıs günü Başkent Ankara’ya ulaşacaklar. Ankaralı bisikletlilerin karşılayacağı Ankuva Bisiklet Takımı sporcuları daha sonra Anıtkabir ziyareti yapacak.  
Ankuva Bisiklet Takımı sporcuları ve teknik ekibi, Tütün İskelesi'nden yola çıkarak 520 kilometrelik parkuru pedallamaya başladı.

Milli Mücadele'nin başladığı Samsun'dan alınan şanlı Türk Bayrağı ve Ata toprağı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gelişinin 105. yılı anısına düzenlenen ' Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu' ile Ankara'ya ulaştırılacak. Ankuva Bisiklet Takımı sporcuları ve teknik ekibi, Tütün İskelesi'nden yola çıkarak 520 kilometrelik parkuru pedallamaya başladı.

Samsun’dan teslim alınan Türk Bayrağı, 19 Mayıs’ta Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’a teslim edilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 105 yıl önce Milli Mücadele’yi başlatmak için çıktığı Samsun’dan alınan bayrak ve toprak, 13 bisikletli tarafından kara yoluyla Ankara’ya götürülecek.

Ankuva Bisiklet Takımı'nın 13 üyesi, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'den teslim aldıkları Türk Bayrağı ve toprağı, 19 Mayıs’ta Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan’a teslim etmek üzere yola çıktı. Bisikletli sporcular, Atatürk'ün Milli Mücadele’yi başlatmak için adım attığı Tütün İskelesi'ni ve Samsun’un Havza ilçesinde bulunan, Milli Mücadele’nin ilk karargâhı kabul edilen Atatürk Evi’ni ziyaret ettikten sonra 520 kilometrelik yolu pedallamaya başladılar.

Sporcular, Amasya, Mecitözü, Çorum ve Kırıkkale rotasını izleyerek 19 Mayıs günü Başkent Ankara’ya ulaşacaklar. Ankaralı bisikletlilerin karşılayacağı Ankuva Bisiklet Takımı sporcuları daha sonra Anıtkabir ziyareti yapacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.