Sitenin sağında bir giydirme reklam

İsrail savaş kabinesini topladı

Dünya 14.04.2024 - 01:35, Güncelleme: 14.04.2024 - 03:04 53187 kez okundu.
 

İsrail savaş kabinesini topladı

Toplantı, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binası altındaki bir sığınakta düzenleniyor.
İran, İsrail'e yönelik misilleme saldırısını insansız hava araçları ve füzelerle başlattı. İsrail ordusu hava ve deniz kuvvetlerinin dronları izlediğini açıkladı. İran’ın, İsrail’e yönelik saldırısının ardından İsrail savaş kabinesi acil olarak sığınakta toplandı. 02:31 | İsrail: Balistik füze saldırısı bitti, dron ve seyir füzelerini bekliyoruz İngiltere Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye üzerinde uçan İran'a ait çok sayıda İHA'nın düşürüldüğünü açıkladı. İsrail ordusu radyosu aynı bölgede ABD'nin de çok sayıda İHA'yı düşürdüğünü duyurdu. İsrail ordusundan yapılan son açıklamada İran'ın balistik füze saldırısının sona erdiği ancak dron ve seyir füzesi saldırısının sürmesinin beklendiği aktarıldı.  02:17 | İngiltere bölgedeki misyonlarına ilave uçak gönderiyor İngiltere Savunma Bakanlığı, jetlerin mevcut misyonların menzili içindeki her türlü hava saldırısını gerektiğinde önleyeceğini söyledi. Bakanlık yaptığı açıklamada, bölgeye çok sayıda ilave Kraliyet jeti ve yakıt tankerinin taşındığını söyledi. Açıklamada, "Artan İran tehditlerine ve Orta Doğu'da artan gerilim riskine yanıt olarak Birleşik Krallık Hükümeti, gerilimi düşürmek ve daha fazla saldırıyı önlemek amacıyla bölge genelindeki ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Gerilimi azaltma doğrultusunda, bölgesel ortaklarımızla yakın işbirliği yapmaya devam edeceğiz” denildi. 01:50 | Kudüs'te siren ve patlama sesleri İsrail ordusu hava araçlarının ulaşması halinde sesli uyarı yapılacağını duyurmuştu. Kudüs'te sirenler çalmaya başladı. Hava savunma sistemlerinin şehrin üzerindeki İHA'ları vurmasıyla büyük patlama sesleri duyuldu. 01:29 | Golan'da sığınaklara çağrı yapıldı İsrail ordusu Eylat, Dimona, Nevatim ve Golan Tepeleri'ndeki İsraillilere sığınaklara yakın durmaları talimatı verdi. İsraillier, kent merkezlerindeki akaryakıt istasyonları önünde kuyruklar oluşturdu. 01:18 | Türkiye'den İran'a giden yolcu uçakları geri döndü Türk Hava Yolları (THY), AJet ve Pegasus'un İstanbul'dan Tahran ve İsfahan'a giden uçakları, Türkiye'den çıkmadan İstanbul'a geri çağırıldı. Havayolu şirketleri bölgeye olan uçaklarının geri döndüğünü açıkladı. 01:09 | İsrail savaş kabinesini topladı İsrail savaş kabinesi, saldırı gündemiyle acil olarak toplandı. Toplantı, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binası altındaki bir sığınakta düzenleniyor.
Toplantı, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binası altındaki bir sığınakta düzenleniyor.

İran, İsrail'e yönelik misilleme saldırısını insansız hava araçları ve füzelerle başlattı. İsrail ordusu hava ve deniz kuvvetlerinin dronları izlediğini açıkladı.

İran’ın, İsrail’e yönelik saldırısının ardından İsrail savaş kabinesi acil olarak sığınakta toplandı.

02:31 | İsrail: Balistik füze saldırısı bitti, dron ve seyir füzelerini bekliyoruz

İngiltere Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye üzerinde uçan İran'a ait çok sayıda İHA'nın düşürüldüğünü açıkladı. İsrail ordusu radyosu aynı bölgede ABD'nin de çok sayıda İHA'yı düşürdüğünü duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan son açıklamada İran'ın balistik füze saldırısının sona erdiği ancak dron ve seyir füzesi saldırısının sürmesinin beklendiği aktarıldı. 

02:17 | İngiltere bölgedeki misyonlarına ilave uçak gönderiyor

İngiltere Savunma Bakanlığı, jetlerin mevcut misyonların menzili içindeki her türlü hava saldırısını gerektiğinde önleyeceğini söyledi.

Bakanlık yaptığı açıklamada, bölgeye çok sayıda ilave Kraliyet jeti ve yakıt tankerinin taşındığını söyledi.

Açıklamada, "Artan İran tehditlerine ve Orta Doğu'da artan gerilim riskine yanıt olarak Birleşik Krallık Hükümeti, gerilimi düşürmek ve daha fazla saldırıyı önlemek amacıyla bölge genelindeki ortaklarıyla birlikte çalışıyor. Gerilimi azaltma doğrultusunda, bölgesel ortaklarımızla yakın işbirliği yapmaya devam edeceğiz” denildi.

01:50 | Kudüs'te siren ve patlama sesleri

İsrail ordusu hava araçlarının ulaşması halinde sesli uyarı yapılacağını duyurmuştu. Kudüs'te sirenler çalmaya başladı. Hava savunma sistemlerinin şehrin üzerindeki İHA'ları vurmasıyla büyük patlama sesleri duyuldu.

01:29 | Golan'da sığınaklara çağrı yapıldı

İsrail ordusu Eylat, Dimona, Nevatim ve Golan Tepeleri'ndeki İsraillilere sığınaklara yakın durmaları talimatı verdi.

İsraillier, kent merkezlerindeki akaryakıt istasyonları önünde kuyruklar oluşturdu.

01:18 | Türkiye'den İran'a giden yolcu uçakları geri döndü

Türk Hava Yolları (THY), AJet ve Pegasus'un İstanbul'dan Tahran ve İsfahan'a giden uçakları, Türkiye'den çıkmadan İstanbul'a geri çağırıldı.

Havayolu şirketleri bölgeye olan uçaklarının geri döndüğünü açıkladı.

01:09 | İsrail savaş kabinesini topladı

İsrail savaş kabinesi, saldırı gündemiyle acil olarak toplandı.

Toplantı, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı binası altındaki bir sığınakta düzenleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.