Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut; Alevilere hakarete sessiz kaldı!

Gündem 04.04.2024 - 10:30, Güncelleme: 04.04.2024 - 12:22 20241+ kez okundu.
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut; Alevilere hakarete sessiz kaldı!

Defne'yi kazanan CHP'li başkan kendisine oy vermeyenlere 'hainler' dedi. Parti genel merkezi sessiz kaldı.
Defne’nin yeni belediye başkanı kutlama konuşmasında Arap Alevi yurttaşları kastaterek, “İçimizdeki ve dışımızdaki hainleri yendik” şeklinde ki konuşmasına tepkiler artarken CHP genel merkezi sessiz kaldı. Arap Alevi yurttaşlara yapılan çirkin hakaretin üzerine görüşlerini almak istediğimiz Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu  CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, telefonda bir süre düşündükten sonra “Bilgim yok!” diyerek aniden telefonu kapattı. Hatay’ın Defne ilçesi, yerel seçimlerde en çok dikkat çeken yerlerden biriydi. Defne’de CHP önceki seçimlerde yüzde 80’in üzerinde oy alıyordu. Bu defaki seçimde, başlıca rakipleri Türkiye Komünist Partisi’ydi. Seçimde başkanlığı TKP adayı Hizam Hasırcı karşısında az farkla CHP’nin adayı Halil İbrahim Özgün kazandı. Özgün, sonucun ardından yaptığı balkon konuşmasında Arap Alevi yurttaşların çoğunlukla TKP adayını desteklemesine atıfta bulunarak “hainler” dedi. Az bir oy farkıyla seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Defne Belediye Başkan Adayı Nizan Halil İbrahim Özgün, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı balkon konuşmasında:“Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabe’sinde söylenildiği gibi, iktidar sahipleri gaflet, dalalet ve hatta bazen hıyanet içinde olabilirler. İçerideki ve dışarıdaki hainlere rağmen kazandık.”sözlerini kullandı. Arap Alevi yurttaşlara yapılan çirkin hakaretin üzerine görüşlerini almak istediğimiz CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, telefonda bir süre düşümdükten sonra “Bilgim yok!” diyerek aniden telefonu kapattı. Alevi yurttaşları oy deposu olarak gören ve kendilerine destek vermeyen Alevi yurttaşları “hain” olarak suçlayan CHP Defne belediye başkan adayı Halil İbrahim Özgün’ün ayrıştırıcı konuşmasına CHP genel merkezinin nasıl tepki vereceği merak ediliyor.
Defne'yi kazanan CHP'li başkan kendisine oy vermeyenlere 'hainler' dedi. Parti genel merkezi sessiz kaldı.

Defne’nin yeni belediye başkanı kutlama konuşmasında Arap Alevi yurttaşları kastaterek, “İçimizdeki ve dışımızdaki hainleri yendik” şeklinde ki konuşmasına tepkiler artarken CHP genel merkezi sessiz kaldı.

Arap Alevi yurttaşlara yapılan çirkin hakaretin üzerine görüşlerini almak istediğimiz Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu   CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, telefonda bir süre düşündükten sonra “Bilgim yok!” diyerek aniden telefonu kapattı.

Hatay’ın Defne ilçesi, yerel seçimlerde en çok dikkat çeken yerlerden biriydi. Defne’de CHP önceki seçimlerde yüzde 80’in üzerinde oy alıyordu. Bu defaki seçimde, başlıca rakipleri Türkiye Komünist Partisi’ydi.

Seçimde başkanlığı TKP adayı Hizam Hasırcı karşısında az farkla CHP’nin adayı Halil İbrahim Özgün kazandı.

Özgün, sonucun ardından yaptığı balkon konuşmasında Arap Alevi yurttaşların çoğunlukla TKP adayını desteklemesine atıfta bulunarak “hainler” dedi.

Az bir oy farkıyla seçilen Cumhuriyet Halk Partisi Defne Belediye Başkan Adayı Nizan Halil İbrahim Özgün, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı balkon konuşmasında:“Mustafa Kemal’in Gençliğe Hitabe’sinde söylenildiği gibi, iktidar sahipleri gaflet, dalalet ve hatta bazen hıyanet içinde olabilirler. İçerideki ve dışarıdaki hainlere rağmen kazandık.”sözlerini kullandı.

Arap Alevi yurttaşlara yapılan çirkin hakaretin üzerine görüşlerini almak istediğimiz CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, telefonda bir süre düşümdükten sonra “Bilgim yok!” diyerek aniden telefonu kapattı.

Alevi yurttaşları oy deposu olarak gören ve kendilerine destek vermeyen Alevi yurttaşları “hain” olarak suçlayan CHP Defne belediye başkan adayı Halil İbrahim Özgün’ün ayrıştırıcı konuşmasına CHP genel merkezinin nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazetehalkim.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.